Wie wij zijn

Over wie wij zijn en wat ons bezighoudt, onze opleidingen/expertises en uitleg over onze profielfoto en onze naam.

Bart
Bart

Nieuwsgierig

Na meer dan dertig jaar in de ICT vond ik het eind 2016 tijd voor een sabbatical. Ik zou het jaar erop 60 worden en ik wilde andere dingen doen. Op reis, meer van het leven genieten en uitvinden of ik misschien nog een ander pad op wilde gaan. In eerste instantie dacht ik zelf aan een zes maanden waarin ik dat voor mezelf zou uitzoeken. Uit pure nieuwsgierigheid startte ik in maart met de camino de Santiago vanuit St-Jean-Pied-de-Port en in zo’n zes weken tijd liep ik helemaal naar het einde van de wereld, Finisterre in het westen van Galicië.

Uit het hoofd

Deze tocht heeft de kijk op mijzelf veranderd en die op mijn medemens verruimd. Waar voorheen bij mij de focus vooral lag op “alles met het hoofd doen” verplaatste zich dit langzamerhand naar mijn hart en mijn gevoel. Met andere woorden: het hoofd was door mijn opleiding en de vele trainingen op ICT vakgebied goed ontwikkeld. Vergeleken met mijn rationele en analytische vermogens liep mijn gevoel, zoals bij de meeste Westerse mensen,  daar mijlenver bij achter. Tijd om dat gevoel verder te ontwikkelen.

Energie

Na mijn thuiskomst is dat “caminogevoel” nooit meer helemaal weggegaan. Mijn oorspronkelijke idee om na zes maanden weer te beginnen, heb ik daarom ook steeds uitgesteld. Ik wilde graag iets met mensen doen, mensen ontmoeten, contact maken, op reis zijn. Interactie met mensen geeft mij energie. Dus in 2018 deed ik weer een camino, dit keer een nieuw avontuur vanuit Sevilla naar Santiago de Compostela met middenin een break in Candeleda waar ik een tiendaagse Vipassana meditatietraining volgde. Tien dagen niet praten  en in stilte mediteren 10 uur per dag. Dat sprak mij wel aan zo een uitdaging. Deze training sterkte mij in de gedachte dat ik daar meer mee wilde doen.

Nieuwe weg

Toen Marlinda eind 2018 vertelde dat ze naar een open dag van een massageopleiding ging, heb ik besloten om mee te gaan. Gewoon om te kijken. En zie, dit is mijn nieuwe pad, ik heb daar nog geen moment spijt van gehad!

Marlinda
Marlinda

Besluit

En toen had ik halverwege 2018 ineens mijn baan opgezegd. Weg mooi salaris, weg leuke collega’s maar ook weg die slopende baan. Niet zozeer vanwege de hoeveelheid werk, stress of lange werkdagen maar vooral vanwege de uitholling van mijn functie met als gevolg een lege agenda. Want als er iets is waar ik niet tegen kan, dan is het naar mijn werk gaan en niet weten waar ik die dag mijn energie aan moet besteden. Daar word ik heel ongelukkig van dus de beslissing was snel genomen.

Wat nu?

Iedereen vond me stoer, dat ik dat zomaar durfde en mijn hart volgde. Veel mensen zeiden dat ze dat ook wel zouden willen maar niet konden, om wat voor reden dan ook. Ik deed het wel en voelde me er super goed bij. Wel had ik mezelf een jaar gegeven om uit te zoeken wat ik de rest van mijn leven zou willen doen en waar ik gelukkig van zou worden. Want luieren kan ik heel goed maar echt helemaal niks doen, dat zit niet in me.

Overal

Zo was ik aan het filosoferen over een nieuwe uitdaging en ik herinnerde mij dat ik me ooit ingeschreven had voor een fysiotherapie-opleiding. Dat is toen niks geworden maar masseren vond ik altijd wel heel leuk. Dit sloot ook aan bij mijn idee om iets volledig nieuws te leren en daarmee iets te kunnen wat ik overal ter wereld zou kunnen doen. Dus ik ging naar een open dag van een massageopleiding en schreef me die week daarop in. Iets waar ik nog steeds heel blij mee ben.

In contact

Het masseren stelt me in staat in contact te komen met mensen, deze te helpen te ontspannen en tegelijkertijd te kunnen reizen. En wat nog mooier is, ik doe dat met Bart zodat we samen die weg bewandelen en elkaar scherp kunnen houden. Inmiddels heb ik ook al een paar andere opleidingen gevolgd die in dezelfde lijn liggen zoals Reiki (level 1), Triggerpoint therapie (module 1 en 2), kinesiotaping (november 2019) en de vervolgopleiding tot massagetherapeut (2020 – 2021). Alle opleidingen met als doel mijn medemens nog beter te kunnen helpen.

Maak een afspraak

Opleidingen

Met gedegen opleidingen, continu leren en bijscholing breiden wij ons aanbod van massage activiteiten uit. De kennis en ervaring die wij hiermee opdoen, zorgen er voor dat wij op professionele wijze massages kunnen geven aan onze cliënten.

Wij hebben met succes de volgende opleidingen afgerond of nemen nog deel aan de volgende trainingen:

Profielfoto

cistus ladanifer

De bloem op onze profiel foto is de cistus ladanifer. Een plant uit de zonneroosjesfamilie (Cistaceae) die groeit in het westelijke middellandse zeegebied.
Deze bloem hebben we gekozen voor zijn friswitte kleur met de warme, paarsbruine accenten in het midden, de perkamente structuur van de kroonbladeren en de geeloranje meeldraden en stampers. Met het blauw van de Portugese voorjaarslucht geeft dit een strak, vrolijk sprankelend en helder beeld. Lucht, ademen, blij en opgelucht, groeien, bloeien, vrij voelen. En dat is precies het gevoel dat wij met onze massage willen geven!

cistus ladanifer

What’s in a name?

We hebben best lang nagedacht over een naam voor onze massagepraktijk. Die naam moest aan een aantal voorwaarden voldoen. We wilden onze namen erin verwerken, het moest te maken hebben met aanraken en aangeraakt worden en, niet onbelangrijk, hij moest niet saai zijn. Volgens ons is dat gelukt!

Bartouche was de eerste naam die we hadden, een samenvoeging van de naam Bart en het franse woord touché wat geraakt of aangeraakt betekent. Dat is wat er gebeurt tijdens het masseren, de client wordt aangeraakt en soms ook geraakt. Het accentje hebben we weggelaten vanwege de uitspraak. Het “toesj” geluid aan het eind geeft de naam een beetje schwung.

Met de naam Marlinda konden we niet net zo’n mooie naam bedenken. Daarom is haar achternaam gebruikt en kwamen we op een samenvoeging van Renes en massage dus Renessage, dat ook een lichte verwijzing is naar renaissance ofwel wedergeboorte. Iets wat je kunt ervaren als je van de tafel stapt na een heerlijke ontspanningsmassage.

Als we iemand ons visitekaartje overhandigen, wordt er meestal met een lach naar onze naam gekeken en deze ook vaak uitgesproken. Dat betekent in onze ogen dat de naam zeker niet saai is. Dus ook aan die voorwaarde hebben we voldaan. Wij voelen ons zeer verbonden met onze naam.

Bartouche & Renessage

Massage die je raakt

Maak een afspraak