Na Weert en Hengelo was het tijd voor een evenement vlak naast de deur: de Gooise wandelvierdaagse in Laren en omgeving. Voordeel van zo’n plaatselijke wandeltocht is dat je de mensen kent die in de organisatie zitten, dat we zelf ook wel eens hadden meegedaan en na afloop ben je zo weer thuis. De wandelaars kunnen ervoor kiezen om alle dagen mee te lopen maar één, twee of drie dagen kan ook. Ook de afstanden kun je per dag variëren. Al met al een hele populaire vierdaagse die door de mooiste gebieden van het Gooi gaat.

Klikken

Er was al één masseur, Eric Velzeboer, die al jaren bij deze vierdaagse masseert en net als wij, masseert hij voor het goede doel. Dus contact gezocht en gelukkig vond hij het ook leuk als we kwamen. Want ja, het moet ook maar net klikken.

SV Laren kleedkamer 8

De start en finish waren bij SV Laren ’99, de voetbalclub van het dorp. De eerste dag hebben we niet gemasseerd, alleen kennisgemaakt en gekeken waar we onze tafel neer konden zetten. Zo’n eerste dag is toch nooit erg druk met klanten. De tweede en derde dag stonden we samen met Eric in kleedkamer 8. Onze massagebordjes waren overal te zien en dat leverde aardig wat klantjes op. Soms was er zelfs een hele rij wachtenden. En er waren zelfs mensen die meerdere dagen bij ons op de tafel hebben gelegen. De vierde dag waren we er niet bij vanwege een lesdag van onze massageopleiding en heeft Eric in zijn eentje gemasseerd.

Opbrengst voor Reumafonds

Het waren mooie dagen met veel zon en een heel klein beetje regen. Er waren gelukkig maar weinig mensen met echte klachten. Toch was een lekkere massage voor veel mensen een cadeautje na de inspanning van 10, 20, 30 of 40 km wandelen van die dag. Dat gunden ze zichzelf graag.

De vrijwillige bijdragen voor de massages kwamen in totaal uit op 125 euro. Onze collega-masseur Eric heeft dat gestort op een goed doel namelijk het Reumafonds.