We hadden eerlijk gezegd nog nooit van dit wandelevenement gehoord maar als je zoekt op wandeltochten van meer dan 100 km dan hoort deze er zeker bij. Er wordt gelopen in en rond Hengelo (Overijssel) waarvan de eerste 30 km een rondje Hengelo is en men daar achteraan dan nog een “gewone” Kennedymars van 80 km loopt. In totaal dus 110 km. Een hele prestatie waar we van dachten dat onze massages zeker van pas zouden komen. Dus richting Hengelo!

Halverwege

Het leek ons mooi om ongeveer halverwege te gaan staan met onze mobiele massage-unit. De organisatie gaf aan dat we het beste in De Lutte konden gaan staan, op 70 km na de start en dus nog 40 km naar de finish. Zo installeerden we ons met onze tent op een grote rustpost waar ook EHBO, een eettent en de bagagetent van de deelnemers stonden. Echt een hele mooie plek. We zagen de wandelaars van verre aankomen over de B-weg waar ook veel landbouwverkeer overheen raasde.

Ieder één kuit

Bij dit soort evenementen heb je niet zoveel wandelaars als bijvoorbeeld bij de Nijmeegse Vierdaagse maar goed, van de kleine 100 deelnemers hoop je toch dat er een aantal op je massagetafel belandt. Afijn je voelt hem misschien al aankomen. Al met al hebben wij één wandelaar met z’n tweeën gemasseerd, elk één kuit. En dat was nog dankzij zijn vrouw die vond dat hij dat wel kon gebruiken.

Het meest gehoorde excuus van de wandelaars was dat men bang was dat als ze eenmaal op de tafel zouden gaan liggen dat ze er niet meer af wilden. Eigenlijk was dat voor ons wel een compliment. Ze verwachtten dan toch blijkbaar dat wij heel goed konden masseren. Eerlijk gezegd waren we daar zelf nog niet zo van overtuigd. We waren toen natuurlijk echt nog maar beginnende masseurs.

Wel gezellig

We hebben het trouwens wel heel gezellig gehad. We kregen hamburgers, pannenkoeken en drinken, wat we maar wilden. Ik geloof dat ze het een beetje sneu voor ons vonden dat we maar zo weinig klanten hadden. Dat gaf ons wel de ruimte om een vrouw te helpen die met de auto van haar vader op een grote zwerfkei reed omdat ze moest uitwijken voor een paardentrailer. Daar hielden we nog een mooie plant aan over die de vader later als dank aan ons overhandigde.

Klaar mee

Van elke ervaring leer je wat als je er ook voor open staat. Wat we hier voornamelijk hebben geleerd is dat je beter aan het einde van zo’n lange wandeltocht kan gaan staan met je massages. Dan kunnen mensen uitrusten, douchen en zich vervolgens laten masseren. Blijkbaar moet je om te ontspannen van een inspanning er ook echt klaar voor/mee zijn.