Niet iedereen gelooft in de kracht van sociale media maar wij wel. Zeker als het gaat om op een laagdrempelige manier informatie uit te wisselen met bijvoorbeeld collega masseurs. Zo ben ik begin 2019 aangesloten bij de Facebook groep “Netwerk voor masseurs en massagetherapeuten”. Net als bij veel andere groepen lees je snel de nieuwe berichten en alleen als het voor jou echt interessant is, reageer je met een like, een hartje of een andere reactie.

Masseurs gezocht

Eind maart kwam daar een oproep voorbij voor masseurs bij de Zeewolde Endurance (www.zeewolde-endurance.nl). De Zeewolde Endurance is een driedaags sportevenement om sportief bewegen te promoten in Zeewolde. De bedoeling was dat we op zaterdag 29 juni zouden masseren aan de finish van de triathlon. We waren nog maar net begonnen met de opleiding en we leerden ook geen sportmassage maar goed, toch gereageerd. En ja, ze wilden ons graag erbij hebben. De opbrengst zou ook weer naar een goed doel gaan namelijk Roparun, een estafetteloop van meer dan 500 km om geld op te halen voor mensen met kanker. We zouden masseren voor Team065, een team van 8 mensen dat gemiddeld 65 km loopt tijdens de Roparun. Dus weer twee vliegen in één klap: masseren voor een goed doel en voor onszelf om te oefenen.

Omdat we toch iets meer wilden weten hoe we een goede sportmassage van de benen zouden kunnen geven hebben we Stefan van Rossum van Esoterra gevraagd ons in een middag in mei bij te scholen. En dat was zeer welkom. Hierdoor gingen we vol vertrouwen naar Zeewolde.

Finish

Het was een hele warme dag dus alle starttijden waren flink vervroegd. We hoefden alleen onze massagetafel mee te nemen, voor de rest werd gezorgd. Een mooi fel T-shirt aan en we waren klaar voor de start. We hadden een super mooie plek met twee andere masseurs (Ted Strik en Sonja Mol) onder een grote partytent recht tegenover de finish. En dat was super. Zo zagen we iedereen binnenkomen, de medaille omgehangen krijgen, eten en drinken pakken of in een koudwaterbad stappen. Veel dichter op zo’n evenement kun je eigenlijk niet zitten. Met een paar passen landden ze zo op je massagetafel.

Aan de bak

We hadden vooraf genoeg tijd om even langs het parcours te kijken als ze het water ingingen of net uit het water op de fiets stapten. Maar vanaf het moment dat de eerste loper binnenkwam, was er geen houden meer aan: vier uur lang volcontinu masseren. Nauwelijks tijd voor een broodje of wat drinken maar wat leuk en wat een goede energie. We hoefden ons als masseurs ook niet druk te maken over de betaling want we hadden een “assistent” die door middel van een tikkie de betaling regelde. Want ja, waar laat je je geld of je pasjes als je in zo’n snel pak naar de finish rent.

Ook hier hebben we weer veel geleerd zoals op tijd masseren en allerlei grepen van de twee andere ervaren masseurs. Al met al een zeer geslaagd evenement!