Op woensdag 25 september vond het allereerste OldStars Sport Festival in Laren plaats. Dus weer een evenement voor ons naast de deur. Na contact met de initiator Eric Hurink konden we onze massagetafel neerzetten in kleedkamer 1 van SV Laren ’99, de plaatselijke voetbalclub. Daar stond ook nog een elektrische behandeltafel zodat we twee tafels tot onze beschikking hadden. Deze kleedkamer was normaal voor Heren 1 en die hebben natuurlijke goede verzorging voor en na de wedstrijd nodig. Allemaal weer prima geregeld en nadat we de massagebordjes buiten hadden neergezet was het zoals altijd weer even wachten op onze eerste klant. Hadden we mooi even tijd om te kijken wat dit festival nou eigenlijk precies inhield.

Bewegen, niet rennen!

Het is één van de initiatieven om eenzaamheid onder ouderen (55+) tegen te gaan en hoe kan dat beter dan met een sport die men vroeger vaak heeft gedaan maar nu eigenlijk niet meer kan. Deze sport wordt dan wel in aangepaste vorm gedaan en heet dan in het geval van voetbal: walking football. Men mag absoluut niet rennen en daar wordt door de scheidsrechters streng op toegezien. Alles moet lopend worden gedaan en als je de snelheid eruit haalt komt het aan op techniek en dat blijken de mannen nog zeker in zich te hebben. De bal wordt listig rondgespeeld en verdwijnt regelmatig in het doel. Spelplezier is hier belangrijker dan winnen al zijn sommigen nog echt wel fanatiek. Maar als één van de mannen valt is iedereen er als de kippen bij om hem omhoog te helpen. Sportiviteit staat hoog in het vaandel. Heel bijzonder om op dit evenement aanwezig te zijn.

Verhalen

Gelukkig lieten de heren zich gewillig masseren want na zo’n potje walking football of walking rugby worden de spieren toch wat stram. Tijdens deze massages komen er altijd mooie verhalen naar boven. Waar men vroeger heeft gevoetbald en wat het walking football nu voor hen betekent. Maar ook over hun familie, hun andere hobby’s en over het leven in het algemeen. Heerlijk om op deze manier ook sociaal iets voor onze medemens te kunnen betekenen.

Uiteindelijk “verdienden” we met deze massages 70 euro, die we in onze pot voor Duchenne Heroes 2020 hebben gedaan. Het begin is er dus, nu nog inschrijven en trainen…