Dit is ook zo’n wandelevenement waar we nog nooit van hadden gehoord. En dat is ook wel logisch aangezien de deelnemers 50 of 100 Engelse mijlen lopen binnen 16 resp. 24 uur! Wandelen vinden we allebei leuk maar zoveel in zo’n korte tijd is nooit onze ambitie geweest. Toch trok dit ons aan omdat we vermoedden dat we hier met onze massages zeker klandizie zouden hebben. Overigens nog steeds geen vast tarief maar donativo wat betekent dat men geeft wat men ervoor over heeft.

53 rondjes van 3 km

Dit wandelevenement is in Weert en vindt plaats rond een atletiekbaan waar de deelnemers, na elk 3 km-rondje, overheen moeten om hun doorkomsttijd te laten registreren en om eten en drinken te ontvangen. Niet dat er gestopt wordt hoor. Nee, ook met het eten en drinken in de hand lopen de deelnemers gewoon verder. Alleen voor een sanitaire stop stapt men even van de baan af en daarna lopen ze weer flink door om op tijd de eindstreep te halen. Je mag niet rennen en snelwandelen, je moet “gewoon” lopen. Het zag er in het begin wel een beetje vreemd uit vonden wij maar we waren snel gewend.

Kracht van herhaling

Jammer genoeg konden we niet binnen staan want daar was al een masseur aanwezig. Daarom hebben we naast de atletiekbaan onze tent opgezet, bordjes geplaatst en gewacht. Het handige van deze wandeltocht is dat begin en eind op dezelfde plek zijn. Je ziet de deelnemers steeds voorbij komen en zij zagen ook steeds onze bordjes “massage”. De kracht van de herhaling zullen we maar zeggen. We stonden schuin tegenover de eet- en drinktent dus we hadden genoeg aanspraak en kregen regelmatig wat toegestopt zoals warme koffie om wakker te blijven in de nacht en broodjes worst voor de lekkere trek. Het was best koud ’s nachts, ook al was het al begin juni. De massagehanddoeken en dekens kwamen heel goed van pas om ons warm te houden.

Ook vrijwilligers

Ook hier duurde het een hele tijd voordat we een eerste klant hadden. De eerste klant was geen wandelaar maar iemand van de eettent. Die had daar al de hele nacht gestaan om koffie, thee, ranja, broodjes, banaan, sinaasappel en zo uit te delen en die had last van haar rug. Zij was hele dankbare klant en daarmee een goed uithangbord voor onze massages. Want we staan er natuurlijk niet alleen voor de deelnemers van het wandelevenement maar ook voor de vele vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken. En na die eerste klant kregen we nog een paar vrijwilligers. Eén ervan vroeg waar wij onze praktijk hadden maar Laren vond ze toch iets te ver.

Centurion

Uiteindelijk hebben we in totaal tien klanten op onze massagetafel gehad en een hele leuke dag met super aardige mensen. We waren ook nog uitgenodigd bij de medaille-uitreiking waar iedereen apart naar voren werd geroepen en de tijd werd medegedeeld. Als je voor de eerste keer de 100 mijl binnen de tijd loopt, word je “Centurion” en krijg je een speldje met een uniek nummer en een oorkonde. Echt heel speciaal. Of we nog een keer naar Weert gaan voor dit wandelevenement valt nog te bezien want het is toch best ver weg voor maar een handjevol klanten.