Op 22 juni togen we naar Friesland waar we een avondje bij Bart zijn broer en vriendin gingen eten, bijpraten en slapen om de volgende morgen vroeg genoeg in Leeuwarden te kunnen zijn. We raken al aardig bedreven in het inpakken van de auto met massagetafel, handdoeken en partytent. Al met al rekenen we ongeveer twee uur voor de voorbereiding ter plekke zodat we ons niet hoeven te haasten als de potentiële klanten al zitten te wachten. Dat bevalt ons heel goed.

Afsluitdijk dicht

De tocht Amsterdam-Leeuwarden werd al voor de 74ste maal gehouden door sv De LAT en is een wandeltocht van 150 km. Normaal gesproken wandelt men ook over de Afsluitdijk maar vanwege werkzaamheden werd dit jaar dat stuk met de bus gedaan. Niet dat men dan minder ver hoefde te lopen. Nee, door aanpassingen aan de tocht was de afstand nog steeds wel 150 km, een monsterafstand in onze ogen, die afgelegd moest worden tussen 8.30 uur op de zaterdag en 16.00 uur op de zondagmiddag. Niet gek dat er maar zo’n 50 deelnemers aan deze tocht beginnen. Hopelijk zouden er wel liefhebbers zijn voor een lekkere massage.

Wel 4 massages!

Het is prachtig weer, zelfs een beetje warm, als we onze auto parkeren bij de voetbalclub LVV Fryslân. We kunnen in één van de kleedkamers terecht zodat we in ieder geval koel staan. En zoals altijd duurt het even voordat de eerste wandelaar op onze tafel ligt. Uiteindelijk masseren we vier mensen en daaruit kunnen we wel concluderen dat wandeltochten met relatief weinig deelnemers voor ons niet zo interessant zijn. Het volgende evenement zal dus wel iets groter moeten zijn.

Weer wat geleerd

Niettemin hebben we weer wat geleerd en daar was het ons ook om te doen. Van elke oefening steek je wat op als je het wil zien en ervaren en dat willen we zeker!